Tehnologija peči in kaminov

100% francoska tehnologija

Od zasnove in vse do končnega izdelka so peči in kamini na drva France Turbo v celoti zasnovane v njihovi matični tovarni v Franciji v Laonu, v Pikardiji.

Zahvaljujoč inovativni in sodobni tehnologiji, lastnim inžinirjem, oblikovalcem, oddelku za testiranje in razvijanje prototipov, lahko danes spoznavamo najsodobnejše peči in kamine na drva France Turbo, ki združujejo kakovost in učinkovitost.

25 let izkušenj pri načrtovanju peči in kaminov na drva

V 29 letih se je paleta izdelkov Ateliers France Turbo uveljavila kot sinonim za kakovost, moč in dizajn.

Brez, da bi karkoli zanikali v tej veliki zgodbi, Ateliers France Turbo, ki je nastal leta 2010, še vedno svojim strankam ponuja vse, kar je blagovna znamka ustvarila z dolgoletnimi izkušnjami in hkrati bistveno posodobila svojo podobo.

Zanašamo se na mrežo partnerjev po celotni Evropi, ki verjamejo v to zgodbo ravno toliko kot mi sami. Verjamemo, da bodo kamini in peči Ateliers France Turbo postali vaši vsakdanji spremljevalci in vam prinesli toplino v vse kotičke vašega doma.

DOVOD ZRAKA

VŽIG PLAMENA “ŠTARTER”

Dodatno dovajanje zraka ob zagonu zagotavlja takojšen vžig plamena.

TURBO

Primarni dovod zraka omogoča natančno nastavitev hitrosti izgorevanja.

DODATNO IZGOREVANJE

Sekundarni dovod zraka omogoča sežiganje plinov, ki nastajajo pri izgorevanju lesa.

ČISTO DELOVANJE: TURBO IZGOREVANJE

Enostavna in udobna uporaba

Vžig peči in kaminov lahko izvedete  na vročem ali hladnem pepelu. Na dno peči naložite trske ali drva. Odvisno koliko je na dnu ostalo žerjavice (pogosta vprašanja). V vseh primerih dodaten dovod zraka omogoči, da zelo hitro dosežemo delovanje peči ali kamina. Z dodatnimi dovodi zraka dosežemo tudi popolno izgorevanje lesa kar podaljša gorenje lesa in posledično zmanjša njegovo porabo. Tako nas čiščenje pepela čaka le vsakih nekaj tednov. Vzdrževanje je res preprosto.

Kamini in peči so zasnovani tako, da imajo maksimalno moč sevanja toplote in nam dajejo občutek kot, da nas grejejo sončni žarki.

Zanesljiva in preverjena tehnologija

Sistem izgorevanja peči in kaminov France Turbo je edinstven, daje jim maksimalno moč, gospodarnost in udobje. Primarni zrak je v zadostni količini dovajan  z načinom TURBO in omogoča natančno nastavitev hitrosti gorenja. Sekundarni dovod zraka, ki se dovaja za naknadno izgoveranje pa zagotavlja sežig plinov, ki nastanejo pri izgorevanju lesa in tako se poveča učinkovitost delovanja peči in kaminov. Ta sistem omogoča najbolj optimalno izgorevanje, ne glede na količino pepela.

France Turbo Ekologija

OB UPOŠTEVANJU IN SPOŠTOVANJU DO OKOLJA

FRANCE TURBO razvija svoje izdelke zavedajoč se, da je na prvem mestu okolje in prostor v katerem skupaj bivamo z naravo:

• Z uporabo popolnoma recikliranih materialov.

• Oblikovano za optimalno porabo lesa in maksimalnim izkoristkom.

Flamme VerteUpoštevajoč vseh ekoloških standardov so si pridobili tudi ekološki cerifikat Flamme Verte.

 

Od leta 2000 je Flamme Verte certifikat, ki zagotavlja kakovost in ekološke lastnosti gospodinjskih ogrevalnih naprav (veljavni francoski in evropski standardi).
France Turbo kot podpisnik listine Flamme Verte dokazuje svojo zavezanost visokokakovostnim in okolju prijaznim izdelkom.

Imate vprašanje glede kaminov in peči France Turbo? Z veseljem vam bomo odgovorili.

Bi si radi ogledali našo ponudbo peči in kaminov? Poglejte tu.

Že imate peč ali kamin France Turbo? Z veseljem bomo prisluhnili vašemu mnenju!