Stenski kamin Turbo Scop
1. ODLIČNA OGREVALNA MOČ

Odlična ogrevalna moč je razlog, da je prostor mogoče v le eni uri ogreti od 0°do 20°C, saj se toplota ne izgublja po ceveh in dimniku. Topel zrak, ki potuje navzdol, razširi toploto horizontalno.

2. PREPROSTA UPORABA

Zaradi vedno hitrejšega tempa življenja je pomembno, da uporaba kamina ni preveč zapletena. Uporaba večjih kosov lesa zagotavlja dolgotrajen ogenj, kar posledično pomeni tudi dolgotrajno ogrevanje, hkrati pa je poraba goriva zelo majhna.

Peč na drva Indesa
Kamin na drva Oula z nogo
3. PREPROSTO VZDRŽEVANJE

Kamini France Turbo so preprosti za uporabo in vzdrževanje. Pepel je potrebno počistiti le vsakih 6 do 8 tednov, pri nakladanju lesa pa vas ne bosta motila dim ali prah.

4. INOVATIVNA TEHNOLOGIJA IN KVALITETA IZDELAVE

Kvaliteta izdelave (vratca, tesnila), vse je tako kot je bilo prvi dan, pa je peč vsako zimo stalno v pogonu. (Tako pravijo naše mnoge stranke!)

Sistem turbo predstavlja napredek ogrevanja z lesom. Topel zrak, ki potuje navzdol, razširi toploto horizontalno, dolgotrajen ogenj pomeni dolgotrajno ogrevanje.

Zrak, ki napaja izgorevanje, je naravno pridobljen od vročine in tlaka nad ognjiščem. Zrak je vedno ogrevan pred izgorevanjem. Zaradi tega zraka drva izgorevajo skoraj čisto v prah, ki se nato nalaga v kurišču, ta pepel pa ščiti žerjavico cez noč.

Dovod dodatnega, sekundarnega zraka, ki ga imenujemo “štarter”, dopolnjuje napajanje ognja na začetku kurjenja ali pa ponovni vzpostavitvi plamena (plamtenju).

Tretji dovod zraka napaja dodatno izgorevanje v jekleni škatli, nameščeni v ognjišču, katerega namen je izgorevanje ostankov in neizgorelih plinov, ki krožijo v ognjišču.

Oz. če vse povzamemo:
Eno polnjenje kurišča zadošča do 10 ur gorenja in gretja (žerjavica ostane čez noč do jutra!), pepel počistite le vsakih 6 do 8 tednov. 🙂

Kamin na drva Oza z nogo
Viseči kamin na drva
5. SVETOVANJE PO VAŠI MERI

Strankam nudimo strokovno tehnično svetovanje. Ponujamo vam celovito storitev od svetovanja pred nakupom do dostave in montaže.

Upoštevamo želje in pričakovanja strank z namenom, da bi bila končna odločitev pri izbiri ustrezna in pravilna. Naši strokovnjaki vam bodo svetovali, da bo v vaš objekt vgrajen kamin ali peč, ki bo zagotavljal čim boljši učinek in znižanje stroškov ogrevanja.

6. MODEREN DIZAJN

V naslovu je sicer podanih 5 razlogov, zakaj se odločiti za kamin France Turbo. A ker gremo za naše stranke vedno korak dlje, tu navajamo še dodaten, izjemno pomemben element odločitve.

Kamin je ponavadi postavljen v prostor, kjer se pogosto zadržujete. Zato vam mora biti preprosto všeč. In naši kamini so edinstvenega dizajna.

Francoski dizajn in številne oblikovalske nagrade so zagotovilo za nasmeh na vašem obrazu.

Stenski kamin na drva

Imate vprašanje glede kaminov in peči France Turbo? Z veseljem vam bomo odgovorili.

Bi si radi ogledali našo ponudbo peči in kaminov? Poglejte tu.

Že imate peč ali kamin France Turbo? Z veseljem bomo prisluhnili vašemu mnenju!