Kljub dobremu izgorevanju ne smemo pozabiti, da je potrebno peč ali kamin na drva omesti znotraj vsaj enkrat letno. Kontrolirajte delovanje peči ali kamina skozi celotno kurilno sezono in uporabljajte les ki je sušen na zraku vsaj 12 mesecev, le tako boste lahko izkusili pravo delovanje kaminov in peči France Turbo.

V naši ponudbi vam predstavljamo tudi koristne dodatke za boljše delovanje in čiščenje vseh naših produktov.

Čistilo za steklo ter kocke za podkurit so nepogrešljiv dodatek za boljše delovanje in užitek ob kurjenju kaminov in peči France Turbo.

Detektor monoksida

DETEKTOR OGLJIKOVEGA MONOKSIDA

Ogljikov monoksid (CO) je zelo strupen plin brez okusa, barve, vonja in je smrtno nevaren. Potencialni viri ogljikovega monoksida so peči na drva, plinski kotli ali kamini, plinska kuhališča, peči na kurilno olje in premog, prenosni plinski grelniki, zamašene dimne cevi in dimniki, hlapi iz povezovalne garaže, žari…

Ogljikov monoksid je komulativeb strup, kar pomeni, da dolgotrajna izpostavljenost nizkim količinam lahko povzroči pojav določenih simptomov kot so slabost, bruhanje, omotica…

Alarem deluje tako, da uporablja časovno tehtanje. Višja kot je raven ogljikovega monoksida prej se bo detektor oglasil z opozorilnim zvokom.

Detektor namestite vsaj 2m od kurilne naprave in ne več kot 4 m stran. Lahko ga namestite na steno v višini oči ali pa ga enostavno postavite na polico ali omarico 1m od tal. Ko bodo baterijski vložki prazni vas bo detektor ogljikovega monoksida opozoril z rdečo lučko in se oglašal vsakih 60 sekund.

Pri naši napravi imate sedemletno garancijo, ki je priložena zraven navodil.

Kocke za podkurit kamin

OGNJENE KOCKE ZA PODKURIT

Naše ognjene kocke za podkurit peč ali kamin so ročno delo domače izdelave iz naravnih materialov. Izdelane so iz drobnih kosov kartona in naravnega voska. Namenjene so prižiganju odprtega ognja v pečeh, kaminih in žarih. Gorijo 4 minute in ne oddajajo nikakeršnega vonja.

podstavek za drva

PODSTAVEK ZA DRVA KALEA

Podstavek za drva France Turbo model Kalea je izdelan iz nerjavečega jekla in je minimalistično pobarvan. Na voljo je v barvah naših peči in kaminov, tako, da se bo kar najlepše podal k vaši peči ali kaminu.

Paleta barv kaminov in peči

Barvna paleta peči na drva France Turbo

steklo za pod kamin

KALJENO STEKLO ZA POD PEČ ALI KAMIN

Prosojne steklene plošče omogočajo neoviran pogled na čudovite lesene ali marmornate talne obloge in ne odvračajo pozornosti od kamina ali se tepejo z dekoracijo in barvno shemo vašega doma. Prosojno steklo omogoča naravno refleksijo svetlobe in elegantno končno podobo.

Tlačne plošče iz kaljenega stekla omogočajo vgradnjo modernih peči in kaminov na lesene, laminirane in preprogaste podlage.

Polkrožno kaljeno steklo za pod peč ali kamin je izdelano s postopkom kaljenja, ima zelo dobre mehanske lastnosti in je toplotno odporen. Upogibna trdnost kaljenega stekla je 3-6 krat močnejša od običajnega stekla in tako lahko prenese večjo obremenitev in prenese težo vašega kamina.

Kaljeno steklo se uporablja, kadar so varnost, toplotna odpornost in trdnost pomembni dejavniki. Če se steklo zlomi, razpade v majhne zrnate kose, namesto da se razcepi v nazobčane večje kose.

Upoštevajte, da v primeru da trden predmet pade na kaljeno steklo, lahko ta še vedno razpoka.

Čistilo za peči in kamine

ČISTILO ZA STEKLO

Kako bogosto bomo morali čistiti steklo je odvisno od večih dejavnikov. Najbolj pomebna dejavnika sta kakovost drv in vleka dimnika oziroma kakovost izgorevanja. Priporočljivo je tudi ga kamin ali peč vsake toliko časa obratuje na večjem ognju in niso dovodi zraka preveč priprti, saj s tem onemogočate popolno izgorevanje in se posledično steklo bolj maže.

Steklo je ob normalni uporabi kamina in peči priporočljivo čistiti 2 do 3 krat tedensko z našim čistilom za steklo France Turbo.

Uporaba:

Čistilo uporabljajte, ko je steklo hladno ali rahlo toplo. Steklo očistite tako, da mehko krpo prepojite s čistilom za stekla kaminov in peči France Turbo in ga obrišete. Za boljši rezultat čiščenja lahko čistilo poškropite tudi direktno na steklo in pustite, da nekaj minut deluje. Na krpo po potrebi dodajte tudi malo pepela 🙂

Lahko se uporablja tudi za čiščenje plošč za kuhanje in mreže žarov.