Next Sermon - 7:00 AM on Sunday 28
Kontaktirajte nas:
Alpska cesta 43, 4248 Lesce

Dizajn in tehnologija

Edinstven dizajn

Kamine in peči France Turbo odlikuje popolnoma nov način izgorevanja, ter edinstven dizajn.

Funkcionalnost, inovativnost, izkoristek, ogrevalna moč in enostavno vzdrževanje so lastnosti, zaradi katerih so kamini in peči France Turbo drugačni. Pestra izbira modelov in velikosti kaminov in peči bo zadovoljila tudi najzahtevnejše kupce.

Ker nam v naglici modernega življenja ostaja vse manj časa, je pri kaminih in pečeh France turbo poskrbljeno tudi za povsem preprosto vzdrževanje. Paziti je treba le, da imate v kurišču vedno vsaj 5cm pepela, saj pepel ščiti žerjavico. Steklo vedno očistite z mehko vlažno krpo, za boljši rezultat lahko na krpo dodate droben pepel.

Revolucionarna tehnologija

Sistem turbo predstavlja napredek ogrevanja z lesom. V nadaljevanju predstavljamo osnove delovanja sistema gorenja France Turbo.

V vseh naših modelih je način delovanja enak. Zrak, ki napaja izgorevanje, je naravno pridobljen od vročine in tlaka nad ognjiščem. Zrak je vedno ogrevan pred izgorevanjem. Zaradi tega zraka drva izgorevajo skoraj čisto v prah, ki se nato nalaga v kurišču, ta pepel pa ščiti žerjavico čez noč.

Dovod dodatnega, sekundarnega zraka, ki ga imenujemo “štarter” dopolnjuje napajanje ognja na začetku kurjenja ali pa ponovni vzpostavitvi plamena (plamtenju).

Tretji dovod zraka napaja dodatno izgorevanje v jekleni škatli, nameščeni v ognjišču, katerega namen je izgorevanje ostankov in neizgorelih plinov, ki krožijo v ognjišču.